Käyttölaina

europalloilijaKäyttölaina on Suomessa nimitys tavalle ottaa sellaista velkaa, joka on korvannut vanhat pienlainat vuonna 2013 voimaan tulleen pienlainoja säätelevän lakiuudistuksen myötä.

Käyttölainojen ominaispiirteitä

Nykyiset käyttölainat ovat rinnastettavissa ominaisuuksiltaan kulutusluottoihin. Käyttölainan hakeminen tapahtuu tyypillisesti verkkohakemuksella tai tekstiviestitse. Käyttölaina eroaa kulutusluotoista ja pienlainoista siten, että nostat luottolimiittisi puitteissa rahaa tilillesi, jolloin maksat korkoa luottoyhtiölle ainoastaan käyttämästäsi summasta, etkä koko luotosta.

Tyypillisesti käyttölainojen takaisinmaksuajat ovat 6–12 kuukautta

Lainaa lyhennetään luottoyhtiölle kuukausittain käyttösumman mukaan. Käyttölainojen summat vaihtelevat muutamasta sadasta eurosta useampaan tuhanteen euroon saakka.

Käyttölainaa voidaan luonnehtia myös eräänlaiseksi virtuaaliseksi luottokortiksi

Henkilölle myönnetään tietyn suuruinen luottoraja, jonka puitteissa henkilö voi nostaa rahaa tilillensä ja maksaa korkoa ainoastaan käyttämästäsi summasta.

Käyttölainoja voidaan myöntään yli 18-vuotiaille Suomen kansalaisille, joilla ei ole Suomen Asiakastieto Oy:n rekisterissä maksuhäiriömerkintää. Käyttölainoja myönnetään ilman erillisia vakuuksia.

Pikalainoja säätelevan lakimuutoksen myötä panttilainaaminen ja käyttölainat ovat kasvattaneet suosiotaan.

Käyttölainaa myöntävät yritykset ovat velvollisia liittymään luotonantajarekisteriin.

Lähde: Wikipedia

Pientä ja vähän isompaakin lainaa – Laina.fi